Veckans lack- speglar

Hej, veckans lack liknar det jag hade för några veckor sedan fast nu har jag bytt ut det vita lacket mot ett rosa. Om jag ska vara ärlig blev jag inte så nöjd. När jag bara hade målat på med ett lager stenglitter tyckte jag att det var super fint men det kändes som att det saknades något så jag målade på ett lager till och det fick jag äta upp, haha. Eller det är ganska fint irl (på bilderna ser det konstigt ut) det blänker och ibland ser det ut som att jag har spegelnaglar. Åh, där har jag ju faktiskt en idé! Ska uppfinna ett spegellack, fatta vad coolt! Skulle ni köpa det? Det jag har nu liknar som sagt speglar om man ser de från anstånd men om man kollar nära är de inte lika roliga. Men de duger för veckan, de är i alla fall lätta att matcha.
De ser som sagt bättre ut i verkligheten, bilderna är egentligen inte så bra...!
Pusss
 

Radera aldrig en spellista

En spellista kan bli tråkig och uttjatad men mitt tips är att aldrig radera den, skapa en ny istället. Hur många gånger hör man inte hört den där låten på radion som var "så länge sedan man hörde"? Ganska många. Själv raderar jag nästan aldrig en spellista, jag nyttjar de istället. Det är såklart olika men ibland är jag sugen på att lyssna på gamla låtar och ibland vill jag lyssna på nya. Därför har jag olika spellistor för olika tider. Jag gör kanske en i januari och en annan i april. På så sätt har jag bara låtar jag älskar på en spellista och efter några månader har jag en gammal att gå tillbaka till och börja älska låtarna på nytt.
 
Ett annat tips är att ha olika typer av spellistor, en för all filmmusik man gillar, en för gamla låtar och en annan för låtar man bara släpper loss till (dansa och sjunga är min specialitet). Då är det lätt att hitta precis de låtarna man är sugen att lyssna på för stunden.
Pusss
 
 
 

Det är bara att kämpa vidare

Hej! Idag har jag varit hemma från skolan, för det första så orkade jag verkligen inte gå och för det andra hade jag ont i magen. Vet inte vad det är med min mage, har molande verk runt naveln. Den blir värre när jag äter men kan även förvärras helt random. Nej nu ska jag inte prata om mina problem utan ta tag i de. Magproblemen kan jag inte riktigt ta tag i, mer än att äta värktabletter när smärtan blir för stark, men däremot går det att ta tag i skolproblemen. Imorse bestämde jag mig för att jag skulle plugga med det jag behövde och jag försökte men där tillkommer det ytterligare ett problem. Jag kan inte koncentrera mig längre. Skolarbeten har alltid tagit lång tid för mig att göra, men nu tar det extremt lång tid. Jag sitter och försöker och försöker men allt går som i slowmotion så jag har inte kommit någon vart. Jag ska försöka läsa lite religion nu, hoppas det går bättre att läsa än att skriva. Vi har nämligen "muntligt prov" i det imorgon och det är väl bäst att kunna lite i alla fall. Imorgon har jag även redovisning av ett tal i svenskan och akutsjukvård så det ska jag väl också läsa igenom en gång eller två. Ser fram emot min eftermiddag...
Pusss
 
 
 

Veckans lack- polka dots again

Hej på er, som rubriken lyder valde jag att köra typ en repris på det lack jag gjorde för några veckor sedan. Men denna gång valde jag ett rosa lack istället för ett lila, gillar båda ungefär lika mycket. Detta syns lite mer, det lila var lite mer diskret vilket var tur. Det var ju sååå mycket bubblor i det lacket. Det är tyvärr lite bubblor även i detta lack men det är betydligt mindre vilket är tur. 
Jag tror att bubblorna är pga av mina naglar och inte lacken som jag trodde först. Mina naglar är ganska förstörda och har varit det väldigt länge. Sist de var förstörde tog jag en paus med nagellacken (i sommras om jag inte minns fel). Det var inte så kul eftersom jag älskar nagellack men det hjälpte och  jag känner att jag borde göra det igen. Jag går ju ut på praktik om 4 veckor så förhoppningsvis klarar jag mig dit! Jag ska nämligen ut på sjukhuset och där får man inte ha nagellack så det passar ju att ha en vårdande paus då. Undertiden får jag väl måla mina systrars och bröders naglar, haha.

Här är i alla fall veckans lack. Vad tycks? Lite rosa prickigt såhär till våren. Glatt, snyggt och vårigt. Eller vårigt och vårigt, men det är i alla fall inte vintrigt haha.

Pusss


Söndag

Hej på er! Nu känns det verkligen som att det är vår! Jag var ute med familjen och rensade lite i trädgården förut och solen värmde kan jag säga. Svettades nästan lite.

I helgen har jag varit med Agnes, Madde och Adde. Vi myste, dansade, spelade piano, åt massa gott, åkte runt i Norrköping eftersom Agnes fått körkort (grattis igen gumman) och framförallt så har vi sprungit en massa. För att göra en lång historia kort så det var trevligt. Inga bryta ben trots att möjlighet gavs. Däremot avslutade jag och Agnes kvällen med skrapsår och dunkande fötter, haha. Vi var lite stressade när vi skulle springa ut och lämna Addes ananas som hon glömde. Jag hade varken skor eller strumpor så därav dunkande fötter och Agnes ramlade i deras stentrappa och fick skrapsår. Lyckat... Men i övrigt var det som sagt mycket trevligt. 

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Gossip Girl och sedan ska jag återgå till pluggandet! 
Agnes grattis till körkort tårta.
Pusss

Girls night in

Hej på er, nu är det helg på riktigt. Jag har ju varit ledig både idag och igår så jag har långledigt. Eller igår var jag knappast ledig, jag pluggade nästan hela dagen. Men jag blev i alla fall klar med den uppgiften jag höll på med så det är skönt. Efter det badade jag jacuzzi och mös framför top model, så det blev ändå en skön dag. 

Idag har jag inte gjort så mycket, allt började med att jag vaknade på fel sida. Jag var inte sur men jag hade ont i hela kroppen och mådde illa men det gick över efter någon timme. Lite bakis känsla fast ändå inte, dock har jag aldrig varit lite bakis så jag kan inte riktigt tänka mig in i situationen men ändå. Jag har bara varit mycket bakis haha. 

För tillfället sitter jag på tåget mot Norrköping. Jag ska till Agnes tillsammans med Adde och Madde, vi ska väl ha något som kan liknas med en tjejkväll. Så det ska bli riktigt kul. Det var superlänge sedan vi va allihop samtidigt vilket är lite tråkigt men ikväll ska vi i alla fall ses. Nu ska jag hoppa av tåget och bege mig mot Agnes. 
Pusss

Pretty Little Liars

Dagens avsnitt var sjukt... Visste inte om jag skulle svimma eller gråta. Slutade med att jag både grät och svimmade (typ). Nu måste man vänta till säsong 5 kommer ut innan man får veta mer... Jag hade förhoppningar på att man skulle få veta vem som är A (tänkte tydligen inte på att de gör en till säsong just nu och vad skulle den handla om i såna fall?) Men man fick ändå veta en hel del. Men det ska jag inte avslöja här men bra var det. Love it! Imorgon har jag studiedag så jag ska ha en riktig mysmorgon, följt av bajstråkigt plugg...  
Kisses - A 
 

Överlevde dagen

Hej, dagen har som jag skrev igår varit tuff. Tre redovisningar/provn är väldigt jobbigt att ha på samma dag. Man måste nollställa sig mellan varje redovisning och sedan vara beredd på nästa. Men det har i alla fall gått skapligt. 

Det första muntliga provet gick sådär, eller jag klara mig men jag fick frågor som var lite mer av allmänt vetande (men fortfarande svårt). Så jag hade typ inte behövt plugga... Andra redovisningen gick bra, jag hade Sanna vid min sida så det var skönt! Tredje gick också bra, det var mer av en diskussion och jag fick fram det jag ville. Så det känns bra.

Just nu för stunden sitter jag på tåget, pappa jobbar sent. När jag kommer hem ska jag bara mysa framför PLL och Top Model med godis. Ska inte röra ett finger och det är något som jag ser fram emot. Något som jag inte ser fram mot är väntan på bussen... Tåget kommer straxt till stationen men bussen kommer inte förens om en halvtimme. Jag måste alltså stå ute i regnrusket, usch...! 

Pusss

Life is hard but I'm harder

Hej på er! Livet har sina upp och nedgångar sägs det och just nu känns det som att jag är i en nedgång... Jag gråter hela tiden, ofta utan andleding. Vad kan det bero på? Jag ska ta mig i kragen, men något är helt klart fel. Antar att det är stress. Vem börjar gråta mitt när man damsugar helt utan andledning? Hände mig förut och jag blev typ rädd för mig själv, haha eller rädd är fel ord. Jag blev mer "vad fan händer, varför gråter jag? Skärp till dig". Ae jag vet inte. Säger det igen... Stress.
 
Imorgon har jag tre lektionen, tre redovisningar/ prov och alltså tre tillfällen att vilja dö. Vad var det jag sa: STRESS. Dessutom känns det inte som att jag pluggat tillräckligt men jag orkar verkligen inte... Vet inte vad det tagit till mig. Antar att det är sista terminen i trean som spökar. Men det går säkert bra, jag får ta dagen som den kommer. Som Sanna brukar säga "betyg är inte allt". Även om jag verkligen vill ha bra betyg kan jag ju inte göra mer är vad jag är kapabel till. Ett C för mig kanske är lika tufft som ett E för någon och ett A för en annan. Vi är alla olika och har olika svårt för oss så du har helt klart rätt gumman.
 
Tog en paus i pluggandet förut (hade inte börjat så det är väl dumt att kalla det paus, haha) och kollade på Good Morning America. Pretty Little Liars- gänget var nämligen med och ni som känner mig vet hur beroende jag är. Sitter och uppdaterar sidan när ett nytt avsnitt ska komma ut. Beroende? Nja? Det var i alla fall riktigt kul att se de i GMA, älskar att Sasha (Alison) är med mer nu. Trevligt, trevligt. Imorgon kommer i alla fall sista avsnittet av säsong 4 ut och jag är övertaggad samtidigt som jag är ledsen över att det är sista. Man ska tydligen få veta dööö mycket, åhhhh. Typ vem som är A och så, aaaaah. Och så ska det tydligen vara en stoooor cliffhanger till säsong 5... Mindre kul! Lovar att någon kommer försvinna/bli kidnappad haha. Fan kommer inte kunna vänta! Ska kolla om alla säsonger eller något. Älskar PLL! Annars får jag väl nöja mig med Gossip Girl så länge. Det är också väldigt bra, men just nu ligger PLL på första platsen.
 
Nu ska jag plugga för att sedan gå och lägga mig!
Pusss
P.S Klicka på bilden om ni vill se klippet från GMA.
 

Veckans lack

Till veckan valde jag en rödrosa färg. Naglarna ser väldigt röd ut på bilden, det gör de även i verkligheten men inte fullt så mycket som på bilden. Jag jämförde färgen med ett annat rött lack och det var inte så stor skillnad fast det är ändå skillnad på något sätt. Haha, jag har sagt det förr: jag suger på att förklara saker. Lägger upp en bild på ett rött lack och det jag använt till veckan så kanske ni förstår vad jag menar.
Denna vecka blev det i alla fall mindre bubblor på naglarna. Lite vart det men jag stör mig inte så mycket på de.
Pusss

Mina fötter mår i alla fall bra

Hej på er jag heter Emma Vinell och jag har haft ångest under hela helgen för att jag inte gjort vad jag ska men jag gör fortfarande inget... Pust! Skönt att tala ut, haha. Nej men på riktigt, enda sedan i fredag har jag sagt till mig själv att jag ska plugga och har jag gjort det? Nej det har jag inte.
 
Det är bättre att jag bestämmer mig för antingen att plugga eller för att inte plugga. Då slipper jag i alla fall ångest. Men utan att säga för mycket  har det varit en tuff helg. Inget allvarligt, bara allmänt tuff. Antar att alla har dåliga dagar. Så därför ska jag ta tag i mitt liv och sedan får jag helt enkelt ta allt plugg i veckan. Vi har ju trots allt studiedag både torsdag och fredag, sedan har jag ju helgen också så det ska nog inte vara något problem. Ingen som vill komma och mysa med mig, min tv, en jacuzzi, några ansiktsmasker, något gott att äta och dricka? Haha, men seriöst hör av er! Känner att jag behöver en myskväll.
 
Denna helg har i vilket fall spenderats framför datorn och Gossip Girl med massa smoothies. Jag älskar både smoothies och GG, jag är klar med säsong 1 och det känns inte som att det kommer ta lång tid innan säsong 2,3,4... också är slut. Så kan det gå om man fastnar för något.
 
Lite senare kommer veckans lack upp, inget speciellt vilket gör att det känns lite speciellt haha. Brukar alltid ha något som sticker ut lite men inte denna vecka.
Hoppas att alla haft en bra helg.
Pusss
Något mer jag älskar. Invigde de i helgen och de är kort sagt: supersköna. Hejdå skoskav och krampande fötter. Välkommen till fothimmelen.

Collective Haul

Hej på er, idag när jag kom hem från skolan möttes jag av en väldigt generös mamma. Hon hade varit på stan och köpt lite smågrejer till Kajsa och mig. Kanske inte värsta grejerna men jag uppskattar småsaker och framförallt att hon tänker på mig.
 
Det första hon hade köpt var mina favorit äpplen, Fuji. De är supergoda (men tyvärr dyra), de ligger på första plats tillsammans med Pink Lady som också är otroligt goda om någon är intresserad av att veta? Sedan hade hon även köpt två paket Läkerol till både Kajsa och mig. Det sista hon hade köpt var en varsin tvål från The Body Shop. Jag använder alltid deras tvålar i duschen så det alltid bra att ha. Gulligt av henne.
 
Idag eller snarare i natt tänkte jag köra en collective haul för att jag har fått ihop en liten samling av nyinförskaffade saker bland annat de skor jag beställde förra veckan.
 
Tvålen jag fick av mamma. Först fick jag en annan tvål men jag gillade inte den doften så vi åkte och bytte när vi ändå var i stan så nu har jag denna. Den luktar fräscht men ändå mjukt, haha. Jag och förklaringar alltså! Men helt spontant så luktar den det, en blandning av mjuk vanilj och nybadad bebis så alltså fräscht men mjukt. Jag tror inte alla gillar doften men jag älskar den verkligen.
 
Sedan har jag köpt tre nagellack. Det första är ett top och base coat med vårdande "blablabla". Jag hoppas i alla fall att det ska göra så att naglarna blir släta och inte fulla med bubblor... Det kostade 79:- och finns i de flesta butiker. Det andra nagellacket är en orangerödrosa färg. Vet ärligt inte vad det är för färg. Det kommer bli supersnyggt i vår och sommar, speciellt när man börjar bli lite brun. Det lacket var på rea på HM och kostade 50:- Det sista lacket är ett mattrosa lack, tycker verkligen om färgen. Den är inte mörk och inte ljus, den är krämig på något sätt. Det kostade också 50:- på HM. Man kan bara inte motstå nagellack...!
 
Denna köpte jag för ett tag sedan och jag älskar den. Har använt den i över två år nu och mitt hår har aldrig mått bättre. Har haft problem med elektriskt hår innan och det försvinner på ett kick med denna. Den reparerar, skyddar mot värme och mycket mer. Ni kan ju läsa på förpackningen om ni blir nyfikna. Kommer tyvärr inte ihåg hur mycket den kostar... Kanske 150:- eller något på hårvårdsbaren. 
 
Några servetter som jag mest köpte för skoj skull. De funkar faktiskt väldigt bra men jag föredrar nog pads. De kostade 15:- på Rusta.
 
Maybellines Fit me concealer. Tycker att den är helt okej, jag har inte riktigt fått kläm på den än. Tar antingen för mycket eller för lite. Men det kommer jag väl lära mig med tiden. I övrigt så täcker den väldigt bra. Den kostar 99:- i de flesta butiker, jag köpte min på Lindex 
 
Och nu till mina älsklingar!!! Mina nyinskaffade Air Max, älskar de redan. De är både jättefina och supersköna på samma gång. Perfekt kombination! De kostade 1395:- men jag hade flera rabattkoder så jag fick de för 1055.5. på Zalando. Jag är mest glad över att jag över huvud taget fick tag i ett par, de är sååå svåra att hitta. Men nu är jag nöjd (i alla fall ett litet tag haha).
Ha det bra
Pusss

Tuff start. Härligt slut

Hej babes!
Dagen började ganska bra, eller ganska jobbigt faktiskt. Jag var barnvakt åt Albin 2 och Clara 9 på skolan. Som många vet jobbar min pappa på den skola jag går på och idag var alla dagis och skolor i Katrineholm stängda av någon andledningen. Så pappa skulle helt enkelt ta med sig dem till skolan och oturligt nog hade han studiebesök på morgonen. Så jag fick ta hand om de under min lektionstid, vad gör man inte... Det hela hade nog fått bättre om pappa hade haft med några leksaker men så långt tänkte ju inte han... Så Albin var kanske inte den allra lyckligaste. Men allt löste sig tillslut och resten av dagen har varit bra. Vårkänslorna fortsätter slå rot i mig så jag passade på att ta en promenad med Jossan under eftermiddagen medan solen var framme och nu ligger jag och kollar på gossip girl. Skaplig dag.Pusss

Vårkänslor

Hej! Idag har det varit första riktiga vårdagen om ni frågar mig. Så himla skönt, ni anar inte hur mycket jag längtat. Så en dag som denna är ju rena drömmen. Var inte annat än att man saknade solglasögonen! Dessutom blir jag ännu mer taggad på att mina skor ska komma när solen är framme.
 
Nu ska jag gå och äta och sedan ska jag vara barnvakt åt Munde idag igen. När jag lagt honom blir det nog top model och någon serie. Och apropå serie, imorgon kommer näst sista avsnittet av PLL ut. Både super taggad och ledsen för sen kommer det säkert ta 100år innan säsong 5 kommer ut... 
Men nu ska jag inte deppa över det utan tänka på att våren är på väg.
Pusss


Disco in the house

Hej! Dagen har som vanligt spenderats i skolan, vart annars...? Under eftermiddagen var jag barnvakt åt Munde och vi hade disco i vår källare. Vi blev väldigt svettiga båda två men roligt var det. Sedan lekte vi lite innan jag började lagade mat och tvätta lite. Vuxenpoäng haha. 

Nu sitter jag framför familjen annorlunda och senare ska jag kolla på talang och top model. En riktig tv-kväll! Inget plugg idag inte, det är jag helt klart värd efter en jobbig helg.
Pusss


Förändring

Mitt hår har ändrat färg en del det senaste året. För ett år sedan, alltså förra våren såg mitt hår ut såhär:
Tycker inte om den färgen, det ser typ grått ut!
 
Efter sommaren när det blekts såg det istället ut såhär:
Den färgen gillar jag verkligen, den känns som mig. Har varit blond genom hela min barndom men de senaste åren har jag bara blivit mörkare och mörkare...
 
För tillfället ser jag ut såhär:
Jag älskar färgen, men det känns inte som jag. Jag tror inte jag har vant mig än även om det var ett tag sedan jag färgade. Jag trivs i det så det är inte det men jag blir mer och mer sugen på att färga tillbaks till min riktiga hårfärg och lägga i lite slingor så det blir som mitt "sommarhår". Orkar dessutom inte hålla på att färga mörkt under sommaren när solen hela tiden kommer vilja bleka det. Ska suga på den karamellen ett tag till...
Pusss

Veckans lack- polka dot
En sak kan jag säga, essie nagellacken passar uppenbarligen inte mina naglar. De blir i nio fall av tio bubblor i lacket och det är det värsta jag vet. Det syns kanske inte så jättemycket, framförallt inte från lite avstånd men det är ändå jobbigt för typ alla naglar har några bubblor på sig... Tummen är den enda nagel som verkligen blev fin. O.P.I och Isadora är lätt mina favorit lack så jag ska inte köpa mer av essie just nu! Det behöver nödvändigtvis inte bara bero på essie lacken då mina naglar inte är riktigt hela. Men det funkar så mycket bättre med O.P.I och Isadora så nu kommer jag köra på de! 
Nog om det! Idag målade jag lilagrå naglar med vita prickar och jag blev riktigt nöjd (förutom bubblorna). Lite vårkänsla ändå och det passar ju perfekt nu när solen har varit framme två dagar i rad! Vad tycker ni? Blev det snyggt? 
Pusss

Hittade mina älsklingar

Hej guys! Jag har legat död under helgen. Haha, nej men jag har haft det tufft med skolarbete och sånt så därför har jag inte varit aktiv på bloggen. Har tänkt på er i alla fall och så vitt jag vet så är det tanken som räknas. Tänkte snabbt köra igenom vad jag gjort sedan i fredags.
(Blev liiite längre än vad jag tänkte. Kort sagt handlade min helg om shopping, pratstund men ett fullo och plugg. Åh... varför satt jag och skrev allt om jag kunde beskriva det så kort? Om ni vill läsa min helg mer i detalj kan ni fortsätta läsa annars kan ni hoppa till sista stycket).  
 
Fredag
Började dagen med att ta en promenad med Hannah och Amanda och fredagspodden i lurarna (Love them). Trodde jag gick jätte länge men det visade sig att jag bara gick i 20 min haha. Efter det tog jag mig en dusch och allt vad det innebär. Sedan satte mig vid datorn och kollade runt på massa shopping sidor. OCH VET NI VAD???? Jag hittade de skor jag vill ha och de var i min storlek (tror jag) så de är på väg hem till mig! Ni får se de så fort de kommit. Dock klantade jag till det rejält när jag skulle beställa de. Jag vill gärna skylla på det fyllo som ringde minst 10 gånger... Skojar inte, han ringde 10 gånger!
 
När jag satt och fyllde i mina uppgifter fort som attans för att det stod att produkten inte reserveras förens man godkänt köpet. Fattar ni vilken press jag hade? För det stod nämligen att det var det sista paret och de har varit slut i flera, flera, flera veckor i alla storlekar! Skojar inte där heller jag har kollar var och varannan dag. De har verkligen inte funnits någonstans. Och så ringer i alla fall detta fullo. Vet inte om han var det men han var helt klart berusad. Han hade tydligen ring fel, men han ville ändå snacka med mig. Först drog han en historia om att hans tjej hette Emma och sen undrade han om jag ville ses och om jag var singel (hur går det ihop?). Då sa jag hej då och la på. Men han fortsatte ringa så tillslut stängde jag av telefonen och sedan dess har han inte ringt.
 
När jag var klar med min beställning kom jag i alla fall på att jag hade 3 rabatter på Zalando (som jag beställde skorna från). Så jag ringde kundservis och hon tyckte nog jag var helt knäpp. Hon sa typ "det står att du gjorde beställningen nyss så varför fyllde du inte i rabatterna då?"(hon var ändå snäll så tänk er en snäll röst) varpå jag svarar "det stod att det var sista paret så jag blev stressad så jag missade att fylla i". Hon sa att hon skulle fixa 2 av rabatterna och jag sa inget om det tredje rabatten just då för jag tyckte att det kändes pinsamt att be om att få mer i rabatt när det redan verkade svårt att ändra beställningen för 2. Kanske mailar de imorgon, hehe.
 
Där efter pluggade jag, åt och hejade på Kenza och Benjamin i let's dance. Båda är faktiskt riktigt duktiga!
 
Lördag
Igår hände det inte så mycket, jag pluggade hela dagen. Verkligen hela, förutom en timme när jag och pappa åkte och handlade. Köpte en grej men jag tänkte inte visa vad förens jag samlat på mig lite. Det är verkligen inte en stor grej, de kostade bara 15:- men det är inte så kul för varken er eller mig att visa upp små saker hela tiden. Då är det bättre att visa upp mycket på en gång. (då använder jag min kamera och inte min mobil också) 
Eller vad tycker ni? Många små eller en stor?
 
Sedan kollade jag på mello och framförallt Clara Henry. Tyckte faktiskt att hon gjorde bra ifrån sig igår! Undertiden moll pågick gjorde jag och min lillasyster Clara sugmärken/blåmärken i hela våra ansikten. Inte med flit alltså, vi märkte det först efteråt. Clara har ett i pannan medan jag har två i pannan, två på näsan och ett på kinden. Ser ut som jag blivit misshandlad. Ska bli intressant att sminka mig imorgon... Usch, mår dåligt över det.
 
Söndag
Idag har jag inte heller gjort mycket. Jag har åter igen pluggat. Känner att jag la liiite för mycket tid på den uppgift jag jobbat med. Förut när jag läste igenom den insåg jag att den inte ens är bra. Fan...
Aja, strunt samma jag gjorde det jag kunde. Det var en religionsupg. och jag tycker religion är ett av de svåraste ämnena. Fattar inte något...
 
Nu på eftermiddagen har jag målat naglarna. De får ni se prick klockan 22:00. Om ni tänker på förra meningen får ni en liten ledtråd på vad det är för naglar denna vecka.
Hoppas ni alla har haft en underbar helg. Bättre än min i alla fall... (Om man bortser från skorna som är sååå glad för även om jag inte vet om jag kan ha de).
Ha det bra!
P.s har bytt bild i headern. Den är precis som den som jag hade innan: tillfällig. Det går sådär med att hitta en snygg bra bild till headern... 
De flesta kan nog gissa vilka skor det är!
Pusss

Top Model Sverige

Kollar ni på Top Model Sverige? Det gör jag och Ellinor är helt klart min favorit. Både för att hon verkar vara en normal person om ni förstår hur jag menar? (Vissa verkar ju ha en skruv lös, haha.) För att hon ser väldigt bra ut, men även för att hon har visat upp sig själv då det varit något hon skämts för under alla år i och med att hon har en sjukdom som heter psoriasis. Psoriasis gör så att man får utslag över hela eller delar av kroppen. Jag vill säga att jag förstår men jag har ju inte den sjukdomen så jag kan ju inte veta hur hon känner.
Däremot så har jag ärvt pappas hudproblem, man bara taaack så mycket, så jag har eksem och torr hud över hela kroppen. Som tur är blir det precis som psoriasis bättre på sommaren, men jag får som "hudärr" vet inte vad man ska kalla de men det blir som vita fläckar efter de eksem som läkt och på de ställena tar inte solens strålar vilket gör att jag blir vit fläckig. Ibland syns det väldigt mycket och ibland syns det nästan inte alls men det är ändå något jag stör mig på utseendemässigt. Jag har exempelvis inte linnen eller t-shirt på vintern om det syns något på mina armar. Det är ju egentligen inget problem, det funkar ju. Det tråkigaste är på sommaren om jag får vita fläckar... Det blir som stora ärr på kroppen och då är det inte alltid kul att ha på sig små sommarkläder. Jag vet att det inte är en stor grej men för mig som aldrig riktigt gillat mitt utseende har det varit en stor grej. Självklart är det en stor skillnad, men jag tror ändå att jag förstår liiite.
 
Det snackas en hel del om Ellinor och om att hon är en förebild för andra vilket jag håller med om. Jag har inte sjudomen men om jag med mina eksem och "hudärr" ser henne lite som en förebild så förstår jag verkligen att personer med psoriasis verkligen ser upp till henne. Även om hon gör det mycket för sin skull tror jag verkligen att mååånga andra får nytta av hennes deltagande. I programmet ser man verkligen att hon tycker att det är jobbigt men hon gör det ändå vilket jag tycker är väldigt modigt. Jag hoppas verkligen att hon är med länge i programmet och fortsätter vara en bra förebild.
 
Om ni vill läsa mer kan ni både läsa en artikel och kolla på en video av Ellinor på Aftonbladet. Det hittar ni HÄR. 
Pusss på er, nu ska jag kolla på Pretty Little Liars!
 

Veckans (försenade) lack

Här kommer en bild på nagellacks resultatet. Satte dit en silver rosett vid nagelroten på båda mina ringfingrar. Gulligt om ni frågar mig hehe. 
Ingen bra bild men den får duga. Ni kan ju ignorera det genomskinliga lacket på fingrarna, kommer ta bort det sen. 
Pusss

Skoltrött...

Hej, det har varit en halv tråkig dag i skolan... Jag orkar verkligen inte plugga. När jag är i skolan sitter jag mest av tiden och när jag kommer hem orkar jag inget så jag hamnar alltid i min säng med min dator. Är säker på att jag inte är ensam om detta.

Just nu är jag barnvakt till Munde men det är ingen större skillnad. Vi sitter i soffan och kollar på Hitta Nemo bästa filmen! Sköldpaddan och Doris är så sköna, haha. För du fick ingen mat, nej nej nej nej du fick ingen mat för du ska banta. Klockren! Munde verkar också tycka filmen är bra, lite läskig men bra. Han rycker till lite titt som tätt. Men annars så.

Nu ska jag återgå till filmen. Håller även på att måla naglarna, sa ju att jag inte skulle kunna hålla mig haha. Valde ett aprikosfärgat lack, lite vårakrigt och fint. Hade tyvärr bara lite lack kvar och eftersom jag blev väldigt fäst vid färgen så jag funderar på att leta efter några liknande färger någon dag. 

Pusss

Change

Världen förändras hela tiden utan att man tänker på det så mycket. Såg precis ett klipp på youtube där barn fick se en gammal telefon, de flesta visste att det var en telefon men de viste inte hur de skulle använda den. Jag kommer ihåg att vi hade en sån telefon på vårt land annars hade jag säkert inte heller vetat. Sjukt när man tänker på att det bara är några år sedan och nu har vi liksom Iphone och andra liknande telefoner. Kommer liksom ihåg när man tänkte "wtf, den där telefonen har inga knappar" när touch kom. Haha, känner mig gammal. Man undrar ju vad vi kommer ha för telefoner i framtiden när man tänker på hur snabbt utvecklingen faktiskt går.
Om ni har några minuter över tycker jag ni ska kolla på klippet här under.
Nu fick ni också något att tänka på haha.
Pusss

Söndag

Hej! Dagen har gått i ett, har inte ens hunnit med att tänka på att det är söndag dvs. jag har inte haft ångest. Det är i och för sig skönt men jag har inte hunnit plugga något. Inte för att vi hade så mycket över helgen för att vi gjorde klart mycket veckan som varit men ändå. Däremot skulle jag skicka in mitt CV och mitt personliga brev till kommunen men det gick inte, det stod något om fel format men jag fattar inte varför. Ska försöka igen imorgon.
 
Istället för plugg och sånt har jag städat hela dagen. Verkligen hela. Började med att rensa mitt skrivbord för att byta till det vi köpte igår, sååå mycket skit man har egentligen. Tror jag slängde hälften haha. Hittade även en gammal bok under mitt skrivbord när vi lyfte det och det var faktiskt lite roligt. Vet ni vad boken hette? Var va det jag la den, seriöst lite komiskt eftersom jag letat efter den. 
 
När jag hade rensat klart tog vi (jag och Dan) ut det gamla och började sätta ihop det nya. Lättare sagt än gjort... Men nu är det på plats och jag är nöjd med resultatet. Man kan säga att mitt rum fick en facelift. Det känns även skönt att ha gjort en rejäl rensning, nu har jag inte så mycket i det nya skrivbordet så det finns gott om plats för ny skit haha. Sedan har jag städat resten av mitt rum, varit med Munde och städat våra toaletter. Härligt söndagsgöra...
 
Just nu sitter jag och avnjuter några skorpor och te framför ponnyakuten. Trevlig, trevligt. Ska krypa ner snart, ska upp tidigt och eftersom det är söndag kommer det ta ännu längre tid än vanligt att somna. Brukar ta minst 2 timmar på söndagar och kanske 1-2 timmar alla andra dagar. Jag har jättesvårt att somna, det är faktiskt ett problem för mig. Dessutom vaknar jag av minsta lilla ljud. Kul... Och nej jag överdriver inte, den enda gången jag somnar snabbt är om jag är uppe senare än jag brukar eller har aktiverat mig mycket under dagen. Min läkare säger att det är utveckligens fel "det är så mycket datorer och telefoner nu för tiden, du får inte sitta vid datorn mer än en timme i taget ". Ja han är gammal, haha. Ae, nu ska jag återgå till Ponnyakuten. 
 
Hoppan ni haft en bra helg och om ni undrar över veckans lack så kommer det inget inlägg... Har inte fixat naglarna denna vecka, har inte haft tid nu under helgen och det jag hade förra veckan är fortfarande snyggt. Kanske fixar de under veckan. Brukar ju inte kunna låta bli haha.
Pusss 
 

Ikea

Hej på er, idag har jag varit på Ikea med mamma. Vi köpte inte så mycket utan var mest där för att byta några saker och köpa ett skrivbord till mig. Vi köpte ett vanligt vitt som vi ska montera upp imorgon. Är kanske inte det snyggaste jag sett men bättre än mitt som jag har nu och det passar ihop med min byrå så det blir nog bra tillslut. Sedan köpte mamma några saker till huset bland annat en gardin till vår källare och jag och Kajsa fick även varsitt "dator i säng skydd" om ni vet? Det var allt.

När vi ändå var vid där passade vi på att gå lite i några butiker. Jag hittade massa fina saker men jag försöker behärska mitt shoppberoende så jag köpte inget. Känner mig faktiskt lite stolt. Dock har jag en tröja i huvudet hela tiden, den var så fin men dyr. Eller den var inte såååå dyr, 399:- kostade den men för mig just nu är den det. Det var i alla fall en vit blus/tröja på MQ, kommer inte ihåg vilket märke men det är ett ganska nytt märke för MQ tror jag.

Sedan hittade jag en superfin SVEA jacka som var marinblå och vit men det var också för dyr så ingen jacka för mig. Men mamma stoppade det inte... Hon köpte den till sig själv och jag blev skapligt sur kan jag lova. Ganska töntigt att jag blev sur men jag blev helt kär i jackan och så kommer hon och köper den rakt framför näsan på mig... Inte okej. Men men, det kommer nya chanser. Just nu funderar jag på att köpa ett par Nike Air Max. Det är bara så svårt att få tag på ett par i min storlek... Men det löser sig det med. 

Godnatt på er, nu ska jag sova! 
PusssRSS 2.0