Födelsedagsfirande för Agnes

Ikväll blir det som sagt födelsedagsfirande för Agnes. Jag och Sanna hade knappt några idéer på vad vi skulle ge henne så vi plockade ihop en "skönhetspåse". Vi plockade ner lite av varje, ansiktsmask, nagellack, tvål skrubbgrejer mm. Tycker själv att den blev riktigt gullig och det är produkter som alltid behövs så vi får hoppas att hon gillar den. Hoppas ni får en härlig lördagskväll oavsett om ni sitter hemma i soffan eller röjer dansgolven.

Tacos

Det var sååå gott med lite mat. Eller lite och lite vet jag inte, jag fick i mig en hel del. Mår även lite bättre nu, var tvungen att ta en huvudvärkstablett trots att jag brukar försöka undvika det men ibland måste man.
 
Vad tyckte ni om Let's Dance ni som såg? Jag tyckte att det var en super start av säsongen, det ska bli kul att följa. Och apropå säsong, nu ska jag kolla på det senaste avsnittet av Pretty Little Liars innan jag släcker lampan.

Tjejkväll



Gårdagen spenderades som sagt med mina härliga bruttor och vi gjorde typ inget haha. Vi pratade, åt gott, pratade, mös osv. Det behövdes för min del. Bara vara med människor man tycker om utan att känna att man måste göra massa saker för att det ska bli en bra kväll. Det räcker gott och väl med ett par bekväma soffor.
 
Nu ska jag gå och laga tacos åt familjen så vi får se hur det går... Jag har en rejäl huvudvärk som spökar just nu. Jag är ganska förkyld och det känns dessvärre som att det går åt helt fel håll just nu... Håller tummarna för att jag ska bli bättre under natten för imorgon blir det att träffa fler härliga tjejer. Min allra finaste Agnes Frost har fyllt 20 år, så det bär av till henne imorgon kväll. Det blir utgång och lite annat kul så jag hoppas verkligen att jag är tillräckligt frisk för att hänga med. Nää nu ska jag snabba på så jag hinner se Let's Dance också, är så taggad!

Mot mina babes

Nu bär det av mot Linköping för en myskväll med några av mina favorit tjejer (Adrianna, Madelene och Agnes). Jag vet inte riktigt vad vi kommer hitta på men jag antar att det bli en hel del catching up, matlagning och mys. En vanlig tjejkväll alltså. Kommer bli jättekul, vi har inte setts alla fyra på en evighet.
Nu måste jag packa ihop det sista och springa till bussen.

Grammisgalan 2015

Här vankas det grammis. Jag har varit barnvakt under kvällen men nu ligger Munde i sängen och jag sitter i soffan framför tv:n med en Hägen-Dazs i högsta hugg. Älskar att kolla på galor, dock önskar jag bara att jag också var känd och fick gå på liknande men men soffan duger också bra och jag slår vad om att de som är på galan inte har det lika mysigt som jag har (det är i alla fall det jag försöker intala mig själv haha...) 

I år hejar jag såklart på Zara Larsson och Carry you home som årets låt samt Tove Lo i alla kategorier som hon är nominerad i. Problemet är bara att Toves Stay high också är nominerad som årets låt... Vi får se hur det blir, tror spontant att Tove kommer vinna men vi får se. Nu ska jag lyssna på Gina pusshej!

Min dag

Bilden sammanfattar min dag ganska så precis. Jag sov i knappt 4 timmar i natt för att jag inte mådde bra så jag har väl inte varit sådär jättejättepigg idag. Så att krypa ner i soffan framför gossip girl med lite choklad var underbart. Jag är så glad att jag inte hade jobb idag, hade inte klarat mig ur det levande.
 
Nu ska jag dra en snabb städrunda här hemma innan jag ska krypa ner och ta igen lite sömn. Sedan får jag se vad jag hittar på imorgon. Känns som att det kommer bli en repris av dagen, kommer säkert inte ha något bättre för mig... Någon som har lust att komma och göra mig sällskap?

Mango mint smoothie

Här kommer ett litet recept på en av mina favorit smoothies. Det är flera av mina vänner som har frågat om nyttiga smoothie recept så jag tänkte att jag lika gärna kan dela med mig av ett här på bloggen istället. Denna smoothie kallas för mango mint men jag har gjort min egen twist på den för att den både ska bli nyttigare och godare. Man får såklart göra precis som man vill. Original receptet har jordgubbar istället för hallon och inget triphalapulver, så om man vill kan man självklart göra efter det receptet också.  
 
De lite mer udda ingredienserna som proteinpulver, mynta och triphalapulver finns att köpa i hälsokostbutiker om någon skulle vara intresserad. Det kanske känns lite sådär att behöva köpa massa konstiga ingredienser men jag kan lova att det håller i en evighet (och om man vill kan man till och med hämta ut gratisprover).
 
Jag tycker i alla fall att detta är den perfekta frukosten för mig. Jag har alltid haft svårt att äta frukost enda sedan jag var liten men en nyttig smoothie som denna är både lätt att få ner och en perfekt start på dagen i och med att den innehåller allt man behöver. Det låter som att jag är med i en reklamfilm eller något haha... Men kort och gott så älskar jag den.

Yin yoga

Idag har jag och mamma provat på yin yoga som är en typ av yoga men som fokuserar mest på sittande och liggande positioner (tror jag). Det var i alla fall väldigt roligt att ha testat det och jag tror absolut att det blir fler gånger trots att det gjorde svin ont. Det var faktiskt väldigt häftigt att ha så ont som man hade samtidigt som man var avslappnad och desto mer man fokuserade på vad ledaren sa att man skulle som t.ex. sin andning så gjorde det inte lika ont. Det var en härligt och skönt samtidig som det var förfärligt haha.
 
Jag vill även prova vanlig yoga någon gång, ska se om jag kan klämma in de inom de närmsta veckorna. Det skulle vara kul att varva typ någon form av yoga med någon lite mer fysisk träning. Jag tror att min kropp skulle må riktigt bra av det. Funderar på att skaffa mig ett friskiskort igen men det blir svårt när jag inte vet hur mycket jag kommer vara i Norrköping och hur mycket jag kommer vara i Katrineholm i och med jobb... Tyvärr funkar kortet bara i en stad så det suger ju. Vi får se hur jag löser det.

Lördag


Jag vet inte hur er lördagskväll kommer se ut men jag kommer i alla fall slänga mig i soffan framför mello (Isa är med ikväll! Heja, heja, heja) med massa godis. Ska bli hur skönt som helst efter en något hektisk, men mysig, dag. Hela pappas släkt kom hit kl 13 och åkte hem runt kl 18 så det känns som att jag städat hela dagen. Först ska man städa innan de kommer och laga mat osv, sen när de har gått ska man städa igen... Så nu ska det som sagt bli skönt att bara lägga sig i soffan och slöa.

Förändring

Vad tycker ni om de senaste inläggen här på bloggen? Jag har försökt ändra lite på hur jag skriver och så. Det jag lagt upp de sista dagarna är sånt som jag tycker är roligt att blogga om. En eller några bilder och lite text. That's it. Inte så mycket direkt men jag tror att både jag och ni gillar det mer. Ska försöka variera mig lite mer med vad jag lägger upp också, de senaste dagarna har jag inte gjort så mycket så det har väl inte varit jätte intressanta inlägg direkt. Kommer i och för sig inte göra massa intressant inom den närmsta framtiden, men men. Vi märker hur det här går haha.

ⒸⓁⒶⓇⒾⓈⓄⓃⒾⒸ

Hoppsan... Titta vad jag har införskaffat mig! En Clarisonic Mia 2. Jag har velat ha en sååå länge och i tisdags köpte jag en. Jag har hört så sjukt himla fantastiskt mycket bra saker om den på bland annat Youtube så jag och min problematiska hud har höga förväntningar på denna apparat, seriöst ribban ligger uppe på molnen.
Jag återkommer med en recension om någon månad. Det enda jag kan komma med för tillfället är att den kittlas när man kör med den på näsan haha...

Frukost

Igår blev det bananpannkakor till frukost. Jag smakade det första gången för ca en vecka sedan när jag sov hos Adrianna. Så igår bestämde jag mig för att ge mig på det själv och det gick över förväntan. Inte en enda gick sönder. När jag åt dem hos Adrianna åt vi dem med vaniljkvarg och hallon men i brist på kvarg skivade jag en halv banan och mosade lite hallon till, det smakade supergott det med men nästa gång köper jag nog hem kvarg. Om inte annat kan det vara kul med lite variation. Men jag tror i stort sett att man kan äta de med vad som. Detta är i alla fall något jag kommer börja göra oftare till frukost (eller snarare brunch för min del).

Pizzakväll



Ikväll har jag haft en mysig pizzakväll med familjen och en kompis till Kajsa. Det känns som en bra avslutning på denna dag. Jag har städat och haft spa med mig själv. Måste säga att den sista biten var bäst. Jag kröp ner i ett bad med ansiktsmask och hårinpackning samtidigt som jag lyssnade på fredagspodden. Mys på hög nivå. Nu ska jag fortsätta kvällen i mysets tecken och sätta på en film och sen krypa ner i min prinsessäng.

♚Prinsessäng♚

Häromdagen köpte jag ett nytt påslakan set från chili. Jag har aldrig köpt något set från chili tidigare så jag hoppas att det är bra kvalité. Fint är det i alla fall. Jag har letat efter ett påslakan set med rosor på i evigheter och nu när det snart är vår passar det perfekt. Min säng är rena rama prinsessängen nu med blommiga lakan, sänghimmel och sängkappa. Hej, jag heter Emma och är 19 år...

Klippt av mig håret...

Idag var jag i stan och klippte jag av mig håret, hela 20cm rök. Jag vet att jag kommer sakna mitt långa hår men det var så slitet att det inte var snyggt längre så nu får jag leva med detta korta ett tag. Just nu är det mest skönt men jag vet att ångesten kommer komma smygandes snart... Aja, jag får stå fast vid mitt beslut. Det ser i alla fall väldigt fint och fräscht ut.

Längtar efter värmen

Jag vill att det ska bli sommar. Brunbrända ben, underbara dagar och ljumna kvällar. Som jag längtar! De sista dagarna har varit riktigt härliga, trots att det har varit kallt så har solen lyst och då stiger mitt humör något enormt. Hoppas verkligen att våren kommer riktigt snart! Klarar inte mer grå dagar, då kommer jag fly utomlands för att få lite D-vitamin. Någon som följer med?

Ny Header

Äntligen har jag bytt min fula header! Tyvärr mot en annan ful bild, men den är i alla fall bättre. Förhoppningsvis hittar jag en bättre snart men denna får duga så länge.

Kommer ni ihåg mig?

Idag är det torsdag och alltså fredag och helg imorgon. Usch vad jag är trött, att ta helg kommer bli så skönt. Vill helst inte göra något men på lördag måste jag först städa både Mollys bur och mitt rum för att jag inte varit hos mamma på veckor och sedan ska vi åka och fira morfar som fyller år. Men sedan på söndag ska jag vila ut mig ordentligt, planen är att göra något litet kul i kanske två timmar och sedan ligga i sängen resten av dagen haha.

Imorgon har jag jobbat tre veckor i rad på dagiset, vilket har varit kul men också väldigt tröttsamt... Jag har in princip jobbat 07-16.30 alla dagar så att jag kan stå är ett under i och med att jag inte är van. Det är så mycket jobbigare att jobba på dagis än vad jag någonsin trott. Många är jättegulliga och jag vill ta hem de allihop men sedan finns det även de barn som kräver mer, man måste vara som en hök på dem... Men det är bara att ha tålamod.
 
Hej på er förresten, det var ett tag sedan. Men som jag sa så jobbar jag mycket så det enda jag gjort är att jobba, äta och sova. That's that... Nästa vecka har jag bara två dagars jobb planerat (två kvällspass med pojkarna) så förhoppningsvis får jag vila ut då. Ni är säkert jätte intresserade... Men jag har inte så mycket annat att skriva om för stunden. Jag ska jag försöka titta in lite oftare med kortis inlägg, det är lättare än att faktiskt ha något att skriva om i ett inlägg. Kommer ju såklart skriva också men... Ni får fatta för jag orkar inte förklara haha.


De sista dagarna har varit helt otroligt fina till skillnad från de sista halvåret... Kände mig direkt mycket gladare!

RSS 2.0