Life and death

Hej då är det fredag, Let's dance med Kenza (ni skulle bara veta hur taggad jag varit de senaste veckorna), fredagsmys och helg. Just för stunder känns det väldigt skönt. Men trots det har jag tänkt väldigt mycket på döden de sista timmarna. Härliga fredagstankar.
 
De började imorse när jag gick till skolan. Jag började tänka på hur lätt det faktiskt är att dö eller för den delen att döda någon. Det är bara att ta en vanlig kökskniv, ta den under jackan, gå ut och hugga någon i bröstet. Easy as that. Och de tankarna skrämmer mig... Jag vill inte dö, men jag vet ju att vi alla kommer dö men jag är inte redo för det just nu så om det är någon jävel som planerar att mörda mig: låt bli.
 
Egentligen tror jag inte att det är bra att tänka på att man kanske lever sin sista dag. Det skulle inte funka. Man kan inte göra allt man vill hela tiden för i sådana fall skulle jag aldrig plugga igen och om jag inte skulle dö har jag ju ingen framtid i sådana fall. Jag tror att det bästa är att leva i en blandning. Man ska unna sig själv saker och umgås med de personer man vill men man kan inte leva varje dag som att det vore den sista, det går bara inte. Jag skulle bli ruinerad (som jag redan är men ändå). Man ska må bra i stunden men man måsta ha en plan inför framtiden och då kanske man inte kan resa iväg eller köpa den där dyra väskan. Jag tycker att man ska göra det man vill men allt behöver inte ske precis i stunder man kanske kan boka en resa men lägg den några månader fram när man har råd för både tur- och returbiljetten så man kan ta sig hem igen. Jag vet inte vart jag vill komma men ni fattar säkert vad jag menar, lev och ha kul men ha din blick mot framtiden.
 
Nu ska jag iväg och köpa pizza och coca-cola med mamma.
Ha en superhärlig fredag och glöm inte att kolla på Let's dance och Kenza.
Pusss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Torsdag

Hej babes! Dagen, eller gårdagen är det ju men i alla fall, var en skratt och klant dag för mig. Jag klantade till det några gånger bland annat när jag la mobilen på en bok, pillade med boken bara för att, öppnade den och mobilen fick hälsa på golvet. Smidigt...

Sedan skrattade jag och mina tjejer en hel del. Det är bra och roligt att skratta, logiskt haha, men när det bli till en överdrift på lektionerna förstår jag att lärarna reagerar. Fick en tillsägning och då får man verkligen inte skratta mer så jag höll det inne och blev röd i ansiktes resten av dagen haha. Ingen underdrift.
Trevlig dag... Imorgon har vi bara en lektion, ovärt men vad gör man inte? 
Pusss
Såååå snygga



Bad luck...

Hej på er, orkar egentligen inte ens prata om min dag... Jag har haft ens såkallad otursdag. Det börjar med att jag bytte jacka från min vinterjacka till min skinnjacka och glömde tömma fickorna. Och självklart kom jag på det först vid bussen eftersom jag inte hade hade mitt busskort. Kul. Så jag fick smöra för busschauffören för att ens komma till skolan. När jag kom till stan var jag tvungen att småspringa till skolan för att jag inte vågade ta spårvagnen utan busskort (är nog liiite svårare att smöra för eventuella kontrolanter). Så jag småsprang och fick för mig att kolla mobilen och självklar tappade jag den. Jag fick panik så först kollade jag inte ens på skärmen utan jag tog bara upp den och la den i fickan. Men när jag väl kollade på den hade den i alla fall ingen spricka, den fick några små repor och prickar på skärmen och mitt skal gick sönder. Älskade det skalet... Men annars var den hel, thank god! Sedan när jag väl kom till skolan kom jag inte in i mitt skåp för att nycklarna som sagt låg i min vinterjacka men Sanna var snäll så jag delade med henne. 

Resten av dagen gick bra. Efter skolan gick jag på stan med pappa, vi åt och kollade på bio. Vi såg The Secret Life Of Walter Mitty. Den var faktiskt bra, mycket bättre än trailern och dessutom fick pappa och jag en hel salong för oss själva (tydligen inte så populärt med bio på tisdagar) så det var lyxigt.

Men eftersom det var min otursdag avslutade jag det hela med att tappa min schampoflaska i duschen så att hela pumpen gick av... Hur ska jag få upp schampo nu? Åh, vill dö över nästan hela dagen. 
Nu ska jag lägga mig och sova så att inget mer händer... 
Godnatt pusss



Hate school...

Äntligen har jag krypt ner i min säng, så skönt. Idag hade vi en kortdag i skolan men jag hade mycket att plugga så jag har pluggat in princip från 08.10 till 20.00. Men nu är jag i alla fall typ klar med ett av mina måsten, skönt. 
Målade även mina naglar igen, haha jag kan inte låta bli!
Gliiiitter...! 


Haha söt osv, godnatt på er! 
Pusss

Veckans lack- klassiskt


Idag gjorde jag först dipdye-naglar men jag tyckte det blev fult så jag tog bort det och målade på ett vitt lack och la till lite glitterstenar på ringfingrarna. Fint och klassiskt, dessutom passar det till alla kläder jag kan tänkas ha i veckan (bonus).
Alla lack är från Essie förutom toplacket som är från O.P.I 
Sov gott, pusss!


Bilder från fjällen

Här kommer lite bilder från fjällen.

Clara fick rita på min arm på vägen upp i bilen. Det var väldigt skönt när hon höll på men jag ångrade det efteråt, det kladdade nämligen väldigt mycket på min tröja...


Vi hade sol alla dagar utom en och det var nästan som en chock...! Känns som att solen har varit  borta sen i sommras så det var ett glatt återseende.



Ingen kommentar på den sista bilden...


Sista dagen (den utan sol) snöade det som bara den! Det kom säkert två decimeter.


Sedan bar det hem igen. Kort sagt hade vi det jättebra i fjällen eller grönklitt som vi var i. 

Imorgon är det skola som gäller, det är jag väl inte sådär jätte taggad på men samtidigt gillar att det för med sig rutiner och smink. Haha, jag tycker man ser mycket fräschare ut när man går i skolan. Man orkar ju liksom inte sminka dig på loven om man bara ska vara hemma eller åka skidor så det ska bli kul. Nu ska jag kolla på ponnyakuten och sen sova.
Pusss





Mini haul

Hej, tänkte skjuta upp fjällen inlägget till imorgon. Dessutom blir det nog mer som en bildbomb, finns inte så mycket att berätta. Idag tänkte jag istället bara visa vad jag köpte på stan. Det blir alltid mer än jag tänkt och idag var det mest bas saker så det är inte så kul att köpa heller.
Hårfärg 199:-

Vanliga svarta dr:Demin i plenty 399:-
 
Vitt essie nagellack 129:-
 
Grå rosmönstrad tröja från H&M 99:-
 
Det var allt jag köpte och ändå försvann 826:- från kontot... Det är dyrt att leva.
Nu ska jag ringa Jossan och se var, hur och när vi ska träffas. Har inte träffat henne på flera veckor om man inte räknar med bussen fram och tillbaka från skolan så jag saknar henne. Vi kanske kollar på mello eller något, det märks. Imorgon blir det nog mest plugg, hade ju planer på att plugga idag men dagen har bara försvunnit precis som pengarna på mitt konto.
Ha det bäst!
Pusss

Dagen i några meningar

Hej på er, det där med att jag skulle börja blogga som vanligt igen gick ju sådär. Jag har varit i fjällen och haft mycket annat att göra under dagarna helt enkelt. Jag tänkte lägga upp bilder där ifrån idag, tyvärr bara mobilbilder men det får duga för jag orkade inte ta med mig systemen ut i baken... 
 
Idag ska jag starta dagen med lite plugg, sedan ska jag ta tåget till Norrköping vid lite i ett. Sen har jag två timmars väntan på bussen så jag tänkte passa på att springa några ärenden på stan. Måste bland annat köpa hårfärg. Inte kul, men det behövs! Mitt hår har helt tappat glans och färg så jag ska slänga i en till toning.
 
När det börjar bli varmare och man känner att sommaren är på väg ska jag nog försöka gå tillbaka till min gamla hårfärg. Jag vill inte ha den råttfärg som jag hade men samtidigt vill jag vara ljus på sommaren (orka färga mörkt när solen vill bleka). Så jag tänkte att jag vill ha min gamla men med slingor så det blir blondare. Jag vill ha den hårfärg som jag får på sommaren när håret har bleks, typ.
 
De senaste dagarna har jag lyssnat sönder denna låt. Tycker den är jättefin. 
Pusss
 

Alla hjärtans dag

Jag körde loss på hjärttema på alla hjärtans dag. Mina naglar var fulla med hjärtan och så passade jag även på att ha ett par hjärtörhängen. Sedan gjorde jag en klassisk sminkning, lite mer än vad jag brukar ha men ändå naturellt. Man ser inte så bra men jag hade en brun sotning, ljusrosa rouge och läppar samt lite mindre bronzer för att verkligen få den klassiska känslan.

Pusss

Time to ski

Nu sitter jag i bilen och åker uppåt i landet. Vi ska till grönklitt tror jag. Kommer inte exakt ihåg vad det heter men det ligger i alla fall uppåt så det lär vara mer snö än vad det är här. Tur det!
Nu ska jag återgå till billekarna! 
Pusss



Minns gårdagen dröm om morgondagen lev idag

Då är jag tillbaka. För gott, ville som sagt bara ha två veckor "ledigt" för att verkligen kunna fokusera på skolan. I måndags redovisade vi som sagt vårt gymnasiearbete och vi fick godkänt,, sååå skönt (vi är bäst Maggan)! I torsdags skrev jag två provn, igår alltså fredag skulle vi fått en uppgift att göra hemma istället för att komma till skolan men vår lärare glömde ge oss den (så typiskt henne, haha. Så den har jag förmodligen kvar men ändå). Så jag gick på bio med mamma, Dan och Munde istället. Vi kollade på Frost. Jag har ju redan sett den flera gånger men jag tycker den är så bra så den är värd att se flera gånger om! Det jag ville komma till är att mycket jag varit stressad över är klart. Det jag har kvar är att lämna in min rapport i svenskan. Den är in princip klar, ska bara fixa med några småsaker sen ska jag skicka in den. Tänkte göra det imorgon. Sedan kan jag ta lov på riktigt (har fler uppgifter men de tar vi efter lovet).
 
Så jag tänkte att denna paus kunde vara början på något nytt. Vad sägs om det? Orkar inte förklara allt nu mitt i natten utan vi tar det imorgon. Det är första dagen på lovet och jag börjar redan vända på dygnet haha, bra Emma bra... En sak som jag kan säga nu är att jag kommer försöka uttrycka mig mer. Hmm... fel ord. Det är svårt att förklara men jag kommer försöka specificera mina inlägg lite mer. Förstår ni vad jag menar? Jag tycker det är svårt att hitta något att skriva om så jag skriver bara om hur mina dagar varit och hur kul är det att läsa när jag har samma sak på schemat varje dag? Nja... Så det är en liten förändring, ämnen typ. Sedan kommer jag försöka ta mer bilder och så men den stora ändringen tar vi imorgon. Den karamellen kan ni få suga på ett tag till!
 
Nu ska jag ta och krypa ner, hoppas ni har haft en bra alla hjärtans dag. Själv har jag knappt reflekterat över det. Fattar inte varför de som inte har någon ska deppa ner sig, hata alla hjärtans dag och gråta med en Ben&Jerrys framför typ Titarnic. Se det ni har istället, jag vill också ha någon ibland. Bara krypa intill någon som sitter med öppna armar (okej nu vill jag också gråta). Men det heter ju trots allt alla hjärtans dag inte alla pojkväns/flickväns dag. Jag slår vad om att alla är älskade av någon! Var glad för det du har istället och om du är ledsen över att du inte har någon pojkvän eller flickvän så kan jag lugna dig med att du har mig till allt utom den liiite mer intima delen i ett förhållande om du förstår vad jag menar. Okej det lät bättre innan jag skrev det... Men jaaa, ha det bäst mina vänner. Hörs imorgon som vanligt!
 
Kollade på filmen Ramona and Breezus (som för övrigt var helt okej, älskar Selena Gomez och hon var med i den) innan jag skrev detta inlägg och i sluten kom en riktigt härlig låt som direkt hamnade i toppen av min spellista. Har hört den flera gånger förut men det är det som är det skramliga med låtar. Man kan älska de, tröttna på de och sedan älska de igen.
Pusss

Detta är ett tyck synd om mig inlägg

Hej på er, och nej jag är inte tillbaka på heltid utan detta är bara en liten reminder på att jag faktiskt lever. Jag har fortfarande en minipaus eller nej det har jag ju inte eftersom jag uppdaterar titt som tätt men jag bloggar ju inte som vanligt så det är typ en paus.
 
Sååå hur mår ni, jag mår inte särskilt bra. Jag är nämligen genomförkyld och allmänt stressad.
I måndags redovisade jag och Sanna vårt gymnasiearbete och vi fick godkänt (haaaaaalleluja) så det släppte i alla fall en av alla stenar som jag har på mina axlar. Nu har jag en rapport i svenska, två provn och en inlämningsuppgift i samhäll kvar innan jag kan slappna av. Dock kommer det alltid nya uppgifter och provn men just nu känns det som att jag flyter på ett isflak ute på Atlanten och isflatet smälter mer och mer för varje minut. Till slut kommer jag ligga i vattnet och då får vi hoppas att jag är nära land. För just nu behöver jag bara komma iland, få en liten paus från skolan, bli frisk och sedan ta nya tag. Dock har jag bara tre dagar på mig innan land (läs sportlovet) börjar skymta så jag måste skynda mig. Och så ska jag självklart vara sjuk när jag är som mest stressad, thank you god!
 
Apropå att vara sjuk, imorse missade jag och min granne bussen. Vi sprang båda som galningar för att vi såg den komma men tror ni att bussen väntade? NEJ, BUSSJÄVELN ÅKTE NÄR VI VAR SÅ NÄRA ATT VI FAKTISKT KUNDE NUDDA DEN. (Ops... caps) Seriöst, jag fick rådamp och det är det som var lite kul såhär i efterhand (mamma körde in oss annars hade det inte varit kul).
Jag är hes och har ont i halsen framförallt på mornarna och om jag ska vara ärlig blir det bara sämre och sämre... Jag som trodde jag började bli frisk, den senaste tiden har jag varit hemma från skolan minst en gång i veckan och jag är ALDRIG hemma (där skulle det vara caps, just saying). På riktigt, jag är nästan aldrig sjuk, eller jo det är jag men jag går till skolan ändå. Kanske inte det bästa men det gör jag i alla fall. Jag hatar att vara hemma, värsta som finns (förutom allt annat hemskt). 
 
Kom av mig helt så vi börjar om... Så när jag fick damp började jag ta ut det över min granne, nu låter det värre än vad det var, jag sa in princip att han måste ha sett oss och sedan lite svordomar på det. Men eftersom jag var sååå hes kom det knappt några ord, haha. Lät som kalle anka med munnen full av kex. Ja, så illa var det och så ska jag försöka föra en kommunikation men min granne mitt i allt. Jo men tjena. Hon bara kollade på mig och försökte höra vad jag sa, haha.
 
Nu är jag i varje fall inte så hes, min röst låter lite konstig men jag är inte kalle anka längre. Och detta blev ett typ "se på mig, jag är sjuk och har jättemycket jag måste göra! Tyck synd om mig- inlägg" Så ja vad väntar ni på? Tyck synd om mig! Bra, tack. När ni ändå är igång kan ni väl tipsa om några sätt som man kan bli av med förkylningar på. Prövar allt just nu, har verkligen inte råd att missa mer i skolan, imorgon har jag exempelvis ett ton med frågor till min svensklärare. Och ja, jag håller på att spåra ur igen. Vem bryr sig om vad jag ska fråga min svensklärare. Bäst att jag avslutar medan jag kan för här skriver jag utan slut men när jag sitter med en skoluppgift händer det inget...   
 
Nu ska jag gå och ta en Ipren och sen blir det lite läsning innan jag ska sova. Man behöver mycket sömn när man är sjuk! (och så börjar jag igen...)
Pusss
Gammal bild från i somras, saknar
 

Hur fint?

Älskar verkligen tjejiga designer på naglarna, gillar lite "tuffare" lack också men om jag skulle vara tvungen att välja så skulle jag välja blommor och liknande helt klart! 
Pusss

Take on me

Hej min gulliga läsare, skulle kunna skriva era namn för jag vet in princip vilka det är som läser bloggen haha. Då har jag lite dåliga nyheter. Jag har valt att ta en liten paus från bloggen. Bara i två veckor och jag kommer säkert slänga in några korta inlägg här och där trots det (har några schemalagda inlägg). Jag antar att man kan säga att jag tar en paus från vardags bloggandet. Det är så mycket i skolan just nu och jag orkar inte känna någon press över att jag måste skriva här också, tro mig att ha alla arbeten över sig räcker. Fyra av våra stora arbeten ska in innan och efter lovet (+ allt utöver de) så jag kommer ha fullt upp, tro mig. Jag tror nog ni känner igen er. Så här med slipper jag förhoppningsvis känna skuld och ni behöver inte undra vart jag tagit vägen.
Pusss
Tänk er att ni sitter i bilen på väg till stranden en härlig sommardag och har stoppat i hörlurarna och satt på denna låt. Älskar låter och på något känns den som den där "på väg till stranden låten". Börjar faktiskt längta till sommaren rejält nu... Vill inte ha snö längre, vill ha sol, bad och värme.
 
 

Veckans lack- different

Denna vecka även i tid för att jag inte orkar plugga mer. Har egentligen inte pluggat så mycket men vi kan ju låtsats, hehe. Tyvärr så har jag bara gjort 1 av de 3 saker jag skulle, men jag har varit sjuk så det kan inte hjälpas. Jag har känt mig dålig hela helgen... Men bara så ni vet (hah) så kommer inte upg. att komma in försent till mina lärare utan det är mer av en egen deadline, jag bestämmer liksom då ska halva vara gjort osv. (ni fattar). Så det gör inte så mycket.
 
Veckans naglar är lite exklusiva, de är två färgade och tummen har en diamant för att det skulle kännas lite mer som jag. Dock är det helt fel färg på bilderna, det ser ut som att det är ett ljusblått lack som bas men det är turkost och dessutom är det mer grönt än vad det är blått. Konstig?! Men ni får ha lite fantasi, precis som jag måste ha när jag ska bestämma vad jag ska ha på naglarna varje vecka. Det är verkligen svårt att bestämma vad jag vill ha, först ska jag bestämma vad och sedan ska jag bestämma färgerna. Det är in princip omöjligt för mig med beslutsångest. Så det tar några timmar, men oftast är jag nöjd i slutändan. Som nu, jag är ganska nöjd. Tror dock att det hade varit snyggare med typ vit och rosa men samtidigt gillar jag att mixa starka färger.
Vad tycker ni?
Hoppas ni haft en bättre helg än vad jag har haft, dock har jag ätit semlor så det piggar ju upp en lite.
Pusss på er
 

RSS 2.0