Påskpyssel




Idag har jag påskpysslat med min alldra bästa. Vi failade lite men resultatet blev ändå bra. Små söta ägg. Tror jag ska ställa de på bordet i köket(?) Först var planen att ha de i mitt rum men jag insåg att de luktade ägg (surprise surprise) och jag gillar varken lukten eller smaken av ägg så jag är inte jätte sugen på att ha de stå inne i mitt rum längre... De passar nog bättre i köket om mamma tillåter de där, hon kanske inte heller är helt pepp på att ha hela köket lukta ägg. Vi får la se, det kanske slutar med att de får stå ute haha.

Catching up

Hallå! Det var ett tag sedan. Jag har fullt upp nu för tiden och lägger mig direkt när jag kommer hem nästan. Jag har faktiskt fått heltidsvikariat på dagiset fram till sommaren så det är jättekul (taggar järnet) och sen jobbar jag ju hos killarna också så detta är min första lediga dag på över en vecka. Jag jobbade 66 timmar i veckan som gått så ni kan ju gissa hur jag mådde igår kväll när jag kom hem... Har inte varit på topp den senaste tiden heller och sen ingen fritid på det, det resulterade i att jag mådde jätte dåligt och blev sjuk. Har haft feber och en kraftig förkylning men febern har i alla fall lagt sig. Gud vad intressant haha. Det är ingen bortförklaring för att jag inte bloggat utan mer av en sammanfattning av vad som har hänt den senaste veckan. Jag bloggar när jag känner för det och har tid och jag har inte haft varken eller den senaste veckan. I have a lot of my mind.
 
Nu ska jag ta en glass och krypa ner i soffan med Munde och kolla på skönheten och odjuret. Myspys.

Blötdjur

Fredag, fredag, fredag. Även om jag bara jobbat två dagar denna vecka så känns det väldigt skönt med fredag. Nästa vecka kommer bli en desto jobbigare vecka. Jag jobbar alla dagar, hela hela veckan. Måndag till söndag. Sa ja till att jobba på dagiset måndag till fredag och direkt efter det fick jag sms om att jag även ska jobba fredag kväll till söndag. Det är inte korta pass heller. Mellan 8 - 20 timmar. Fast det är ändå kul, gillar verkligen att jobba med barnen men jag kommer knappt göra något annat än att jobba och sova nästa vecka.
 
Ikväll är det tacos och fredagsmys framför Lets Dance som väntar, ska ställa mig i grytorna alldeles strax. Har ett blötdjur utanför som är väldigt hungrig så det blir en tidig middag ikväll. 

Vårens första fjäril




Det börjar bli så fint ute. Igår var jag och mamma ute och gick runt strömmen och det var verkligen blommor överallt. Om några veckor kommer det vara helt underbart fint ute. Måste ta fram kameran och gå ut och fota någon dag. 

Jag såg även vårens första humla och fjäril. Det var en citronfjäril så det kommer bli ett ljust år för mig. Är det någon mer än jag som är uppväxt med den säjningen? Att om man ser en mörk fjäril först får man ett mörkt år och ser man istället en ljus fjäril först så får man ett ljust år. Pratade med några kollegor (gud vad konstigt det känns att skriva kollegor) om just det men ingen hade hört talas om det så det kanske bara är min familj som har det som säjning haha. Forever alone.

Vårfika



Både slutet av veckan och hela helgen har bestått av mysiga fikor i vårsolen. Alla i släkten har kommit för att kolla på lilla Vilma och alla har även haft med sig massor av fikabröd. Tror seriöst att jag gått upp flera kilon. Mår typ illa av att tänka på sötsaker just nu och det är verkligen inte likt mig. Den känslan är säkert redan borta i eftermiddag haha. 

Nu ska jag slänga i mig lite mat och sedan bär det av mot jobbet. Blir bara några timmar idag, däremot imorgon blir det en heldag så det heter duga. Kommer somna pladask när jag kommer hem... 

♡ Vilma 11/3-15 ♡



Här har vi lilla Vilma som blir två dagar idag. Världens sötaste lillasyster. Bilderna är väl sisådär men det kommer mer kan jag lova haha. Systemen, jag och Vilma kommer ha många dejter framöver. 

Myskväll


Avslutar denna dag med en bok och lite mango. Har in princip bara suttit framför datorn och kollat på hela säsongen av Berg och Meltzer i Amerika. Har velat kolla på det i hundra år men jag har aldrig kommit till skott. Men idag körde jag hela serien på en gång haha... Typiskt mig. 

Imorgon blir det jobb och sen jobbar jag heldagar fram till söndag. Jag blir trött av bara tanken. En liten notering till mig själv: du har ca 48 års arbete kvar. Men gud vad kul!

Fifty Shades of Grey




Igår var jag på stan med mamma och Munde och sen på kvällen gick jag på bio med my girls Adrianna och Madeleine (lite intressent att jag skriver ut hela deras namn men i verkligheten kallar jag de Adde och Madde). Vi såg i alla fall Fifty Shades of Grey som har varit väääldigt omtalad på sistonde. Den var i alla fall jättebra, inte den bästa jag sett men väldigt bra i alla fall. Tyckte dock att socialamedier osv har hypat sexscenerna väldigt mycket. Visst det var mycket sexscener men jag har sett filmer som har visat mycket mer personliga delar och varit mer sexuella eller vad man ska säga. Så Fifty Shades of Grey var no big deal, haha. Skulle kunna se den med min mamma som jag sa till henne. Visst, det kanske inte är den optimala filmen att se med sina föräldrar men det är verkligen ingen porrfilm enligt mig i alla fall. Det man fick se var bröst och rumpa. Man får liksom se mer om man går till badhuset haha.
 
Idag har jag varit på stan med Madeleine i några timmar och sen har jag även varit på yoga med mamma. Nu tror jag att jag ska krypa ner med en bok om jag hittat någon. Syskonkärlek läste jag ut på två dagar så nu känns det lite tomt haha. Fick verkligen värsta läslusten från ingenstans. Jag får gräva i bokhyllan. 
Hoppas ni haft en härlig helg!

Min dag



Jag hade så tråkigt imorse så jag satte mig med en av mina gamla favorit böcker syskonkärlek och bara läste jag läste. Jag läste 2/3 av boken utan att knappt lyfta blicken. Den är hur bra som helst. Jag älskar verkligen Katarina Von Bredows böcker. Önskar att jag kunde hitta nya lika bra böcker för tjejer i min ålder... Men det finns inte så jag får nöja mig med att läsa om hennes och känna mig som typ 50+. 

Annars har jag inte gjort mycket idag. Jag har städat lite och så har jag faktiskt varit på ett Au Pair möte samt intervju. Den sista delen var väldigt läskig men kul. Vill så gärna åka iväg som Au Pair till USA och har velat det i flera flera år men det känns som en sån stor grej så jag är livrädd. Jag ska fundera vidare och så får vi se hur jag gör. Vet att jag kommer ångra mig om jag inte gör det men vad händer om jag faktiskt gör det? 

Q&A

Har du några smeknamn?

Nej inte direkt, jag har haft kompisar som kallat min Emmis och Em men det var typ på lågstadiet haha.

 

Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Jag ville bli delfinskötare som alla andra tjejer i 7 års åldern.

 

Är du dag eller nattmänniska?

Natt helt klart.

 

Vad skrämde dig om natten som barn?

Tjuvarna i pippi. Jag drömde mardrömmar om dem tills jag var typ 13 år… Jag drömde att de låg under min säng och skulle ta sprutor under mina fötter så jag lindade alltid in mina fötter i täcket för att de inte skulle komma åt och så somnade jag med fotsulorna i madrassen. Jag kan fortfarande inte somna om jag inte har fötterna i tryggt förvar inbäddat i täcket haha.

 

Vilken är din favoritplats? 

Hmm… Beror på vad man menar med plats. Min säng ligger högt upp på listan över mina favoritplatser men det känns ju sådär att svara. Om man tänker på lite större platser här i Sverige eller vad man ska säga så tycker jag att skogen och sjöar är väldigt mysigt på sommaren.

 

Hur lång tid tar det för dig att göra dig klar på morgonen?

Oj, det beror helt på vad jag ska göra. Ska jag jobba tar det 30 min men om jag ska iväg till en kompis eller till stan tar det minst 1 timme.

 

Utekväll eller hemmakväll?

Jag är mer av en hemmatjej så hemmakväll. Men ibland slår inget en utekväll med tjejerna.

 

Vill du ha barn?

Ja, det skulle jag jättegärna vilja ha i framtiden. Jag älskar barn och har alltid gjort.

 

Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Hm… Jag vet inte. Jag skrattar väl några gånger per dag men jag kan sorligt nog inte minnas sist jag skrattade så jag fick ont i magen. Sånt får mig att sakna skolan enormt mycket! Skrattar inte alls lika mycket längre…

 

Vilken var den senaste film du sett?

Dear John. Surprise surprise!

 

Vilken är din senaste dröm?

Jag drömmer väldigt sällan men den senaste drömmen som jag verkligen kommer ihåg var en där jag och två andra tjejer stod och gjorde oss i ordning för något och vi hade precis bytt ut huvudet på en av tjejerna av någon konstig anledning och sen när hon skulle börja sminka sig insåg vi att hon hade jätte svårt att sminka sig i och med att hon hade ett annat ansikte. Sen kommer jag inte ihåg mer. Den var konstig i alla fall.

 

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Gossip Girl tror jag. Deras liv är ju to die for!

 

Var tror du att du befinner dig om tio år?

Förhoppningsvis har jag en familj och känner mig lycklig.

 

Vem ringde du senast?

Pappa.

 

Hur löd det senaste sms:et du fick?

Och så var man brun :( :( :( :( :(

 

Om du var full, vem skulle ta hand om dig?

Många av mina fina vänner. Älskar de så mycket och jag skulle alltid ställa upp för dem med. Här har vi en av de finaste:

 

Vad gör du när ingen ser?

Dansar och sjunger för fulla muggar.

 

Din konstigaste talang?

Jag är ganska bra på att göra saker med mina fötter som man egentligen brukar göra med sina händer haha. T.ex. så brukar jag alltid skrapa duschen med en hand och en fot av någon konstig anledning.

 

Har du några konstiga fobier?

Konstiga vet jag inte men jag är sjukligt rädd för ormar. Det går inte att beskriva vad som händer inom mig när jag ser en orm. Jag blir stel som en pinne och varken hör eller ser. Min mamma burkar alltid dra en historia om när jag försvann i ågelsjön så jag kan väl dra den. Hela familjen satt uppe på berget och åt och jag skulle gå ner för att hämta något. När jag sedan var på väg upp möttes jag av den äckligaste ormen jag sett. Den var tjock och jag upplevde att den fräste åt mig innan den vände på sig och slingrade ner i hål och snärtade till med svansen. Medan detta hände hann jag hoppa upp på en hög stubbe och där stod jag. Nu kommer vi till det som mamma tycker är så roligt att berätta… H a h a. Efter 10 min började de oroa sig och ropa på mig men när jag inte svarade började de leta och hittade då mig på denna stubbe och försökte få kontakt med mig men det gick inte så mamma fick in princip bära upp mig på berget och det tog en bra stund innan jag kunde berätta vad som hände. Usch. Jag kommer fortfarande ihåg ormen men det som ände efter är mestadels svart. Ja det var väl det.

 

Tror du på spöken?

Ja det gör jag och jag har mina anledningar också. Klura vidare på den ni, haha.


Fredagspodden

Idag har jag inte gjort så mycket. Sov fram till 11 för att jag jobbade till sent igår så det var skönt att passa på att ligga kvar och sova medan alla andra i familjen åkte iväg. Sedan gick jag upp och åkte till sjukhuset för en kontroll och sen hem igen och återgå till min vardag när jag inte jobbar: sitta framför datorn och ha tråkigt. När jag jobbar längtar jag hem och när jag är hemma längtar jag till jobbet. Ja ni...
 
Under kvällen har jag kollat på Gossip Girl för fullt. Jag tycker att det är så kul att se när man redan vet allt som händer, känner mig nästan som Gossip Girl hon själv. Nu ska jag avsluta min kväll med ett avsnitt av Fredagspodden men bästa Hannah och Amanda, jag känner att det behövs just nu. Har inte känt mig på topp under kvällen och jag mår alltid bättre av att höra deras podd men det kan vara så att jag får tillsätta en tablett också, vi får se.
Sov gott.

We're going on a trip in our favorite rocket ship...

Nu har jag precis slängt på mig lite smink och en tröja, mjukisbyxorna får sitta på in i sista stund haha. Alldeles strax kommer Adrianna hit och vi ska ta en tripp till Ingelsta bara för skoj skull. Hon har precis tagit körkort så vi kände för att åka någonstans så det blir nog kul. Sedan vid kl 18 ska hon åka och hämta sin mamma vid tåget och jag ska hem och byta om för yoga med mamma. Det är inte helt säkert än för varken mamma eller jag mår så bra... Om inte hamnar jag nog med datorn i sängen. 
Hoppas alla haft en bra helg!

RSS 2.0